Délután Budapest egyik legpatinásabb, ötcsillagos szállodájából telefonáltak, hogy van egy külföldi vendégük, aki tollasozni szeretne 3-4 óra között.

Megbeszéltük, jöjjenek. Aztán hív a sofőr, hogy tényleg jöhetnek-e. Igen, persze – de kik is jönnek? Kérdeztem … A Muse együttes, akik a londoni olimpia zenéjét Survival-t készítették! Az éjszaka egy magánrepülővel érkeztek, hogy este a Papp László Sportarénában koncertezzenek 20 ezer ember előtt.

Kérdeztem tudja, hogy milyen helyen van a pálya? Gondoltam jöjjenek legfeljebb kifordulnak, ha meglátják a hamisítatlan retróhelyszínt.

Jöttek, és nem fordultak ki. Amíg az együttes tagjai és a menedzser tollasoztak a gitáros és énekes Matt-tel – az együttes frontemberével pingpongoztam. Végül majdnem összeölelkeztünk a nagy “barátságtól”. Kaptam három tiszteletjegyet az esti koncertre, mely látványában pazar volt.

A fiúk jól éreztek magukat tollasozás közben és persze a pingpongozásnál is.

A menedzser kérdezte, hogy Magyarországon mennyire népszerű a tollas. Hát, nem annyira… Értetlenül nézett rám, hiszen szerinte a legjobb sportok egyike, Angliában rengeteg rajongója van.

Ezúton szeretnénk nekik megköszönni a jegyeket és a koncert adta élményt.

Néha váratlan fordulatokat produkál az élet, például egy ilyen meglehetősen nagy színfolttal színesíti a Csepeli Tollas Klub életét. Pár órával ezelőtt ki gondolta volna, hogy ilyen hírességek kerülnek be a klubunkba. Milyen kicsi a világ…

Hajrá! Világszám lett a Csepeli Tollas Klub!

Remsei András

Na, és a Survival: